Fudbaler “Balkanskog” Nemanja Ivanov najbolji sportista Dimitrovgrada u 2023. godini

Na svečanoj ceremoniji koja je održana u velikoj sali Centra za kulturu za najboljeg sportistu opštine Dimitrovgrad u 2023. godini proglašen je fudbaler “Balkanskog” Nemanja Ivanov.

Obraćajući se prisutnima, najbolji sporttista Dimitrovgrada je istakao da ova nagrada za njega predstavlja veliku čest, a ujedno i podstrek za dalji rad. Naglasio je da se nada da će i ova godina biti uspešna za Fudbalski klub “Balkanski” i da će se truditi da zajedno sa svojim saigračima predstave Dimitrovgrad u što boljem svetlu.

Za najboljeg mladog sportistu izabran je stonoteniser “Caribroda” Petar Veckov, a najuspešnija mlada sportistkinja je atletičarka “Balkana” Jana Borisov. Najbolji sportski kolektiv je Stonoteniski klub “Caribrod” koji je protekle godine ostvario istorijski uspeh plasiravši se u Prvu ligu Srbije. Najuspešniji trener u 2023. godini je Nenad Petrović iz Košarkaškog kluba “Dimitrovgrad”, dok je nagradu za doprinos u razvoju sporta dobio Dimitar Đurov.

Dobitnici posebnih priznanja su – Nikola Takov, Stefan Takov, Nikolaj Ivanov, Anastasija Milanov, Georgi Stavrov, Milenko Zlatanov i Predrag Kostov.

U kategoriji sportske nade nagrađeni su – Mia Minev, Dušan Georgiev, Andrej Isić, Damjan Aleksandrov, Teodor Vasov, Dunja Petrović, Mina Andrejević, Simona Todorov, Mateja Stavrov i Sofija Georgijev.

Osim predstavnika lokalne samouprave, sportista, sportskih trenera, građana, gost na ovoj manifestaciji bio je i član Upravog odbora Sportskog saveza Srbije Slađan Stanojković.

Izbor najboljih u sportu organizovao je Sportski savez “Caribrod” uz podršku Turističke organizacije “Caribrod”. Pokrovitelj manifestacije je opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar