Preko 250 stonotenisera učestvovalo na memorijalnom turniru “Valentin Velkov Lepez – Caribrod OPEN 2023”

U hali u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu minulog vikenda održan je drugi po redu Međunarodni memorijalni turnir u stonom tenisu “Valentin Velokov Lepez – Caribrod OPEN 2023”. Na ovom sportskom događaju nastupilo je preko 250 učesnika iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Belgije i Ukrajine.


Turnir je otvorio opštinski većnik Slavoljub Manoilov koji je tom prilikom poželeo stonoteniserima srdačnu dobrodošlicu.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim organizatorima turnira, posebno porodici Valentina Velkova koja je obezbedila novčana sredstva za najbolje na ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji. Takođe, zahvaljujem se predsedniku Stonoteniskog kluba “Caribrod” Vladimiru Dončevu i svim ostalima u klubu, koji su uložili velike napore da se turnir održi i ove godine”, kazao je Manoilov.


Prvog dana turnira (subota) na programu su bili mečevi mlađih kategorija. Kod mini kadeta najbolji je bio Dimitar Dimitrov, drugo mesto pripalo je Lačezaru Hristovu, dok su treće mesto osvojili Relja Vojinović i Petar Miljković. Kod mini kadetkinja prva je bila Joana Kirilova, druga Katerina Salkina, a treće mesto zauzele su Plamena Dimitrova i Martina Golsomanova.

U kategoriji mlađih kadeta prvo mesto osvojio je Dimitar Dimitrov, drugi je bio talentovani dimitrovgradski stonoteniser Petar Veckov, a treće mesto su zauzeli Joan Stojanov i Miloš Mateović. Kod mlađih kadetkinja najbolja je bila Joana Kirilova, drugo mesto zauzela je Virdžinija Kaševa, a treće Katerina Salkina i Nađa Ilić.


U konkurenciji kadeta prvi je bio Prvoslav Nikolov, drugi Stanislav Metanov, a treće mesto zauzeli su Bogdan Ivanović i Uroš Mladenović, dok je kod kadetkinja najbolja bila Virdžinija Kaševa, drugo mesto pripalo je Anastasiji Pamjatnih, a treće Nađi Ilić i Ljubici Stefanović.

Kod juniora prvo mesto osvojio je Branislav Smiljković, drugo Simeon Ivanov, a treće Nikola Vranjanac i Prvoslav Nikolov. Kod juniorki najbolja je bila Viktorija Petkova, drugo mesto osvojila je Krasena Pamjatnih, a treće Dunja Dragović i Ivajla Paneva.


Drugog dana turnira (nedelja) igrani su mečevi u kategorijama – seniori, seniorke, veterani 35 – 50, vetarani 50 – 60, veterani 60 – 70, veterani 70+ i rekreativci.

Prvo mesto u kategoriji seniora i novčanu nagradu u iznosu od 40.000 dinara osvojio je Radoslav Kotev, član Stonoteniskog kluba “Caribrod”, drugo mesto zauzeo je Joan Veličkov bugarski reprezentativac do 18 godina, kome je pripalo 20.000 dinara, a po 8.000 dinara i treće mesto osvojili su Hristo Hristev iz Stonoteniskog kluba “Caribrod” i Miloš Milenkovič, prošlogodišnji osvajač turnira.

Kod seniorki najbolja je bila Olga Pavlović iz Niša kojoj je pripalo 8.000 dinara, drugo mesto zauzela je Sabina Radina iz Sofije koja je dobila 4.000 dinara, a treće mesto podelile su Rasena Pamjatnih i Viktorija Petkova. One su osvojile po 2.000 dinara.


U kategoriji veterani 35 – 50 najbolji je bio Igor Živković iz Niša, kod veterana 50 – 60 prvo mesto zauzeo je Atanas Enev iz Sofije, kod veterana 60 – 70 prvo mesto pripalo je Ljubomiru Janakijevu iz Varne, a u kategoriji veterani 70+ pobednik je bio Netko Hristov iz Sofije. Dejan Živić iz Bele Palanke zauzeo je prvo mesto u konkurenciji rekreativaca.

Valentin Velkov Lepez je po profesiji bio lekar. Rođen je 1966. godine u Dimitrovgradu. Bio je dugogodišnji stonoteniser i zaljubljenik u ovaj sport. Nesebično je pomagao dimitrovgradskim stonoteniserima i proveo je mnogo vremena sa njima tokom prvenstvenih mečeva. Bio je inicijator i učesnik mnogobrojnih događaja koje je Stonoteniski klub “Caribrod” organizovao sa svojim prijateljima iz Severne Makedonije.


Organizator turnira je bio Stonoteniski klub “Caribrod”, uz podršku Sportskog saveza Caribrod, Turističke organizacije Caribrod i opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar