Pozorište “Zoran Radmilović” iz Zaječara potpisalo protokol o saradnji sa teatrima iz Dimitrovgrada i Beograda

Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” iz Zaječara potpisalo je protokol o saradnji sa “Pan teatrom” iz Beograda i Centrom za kulturu iz Dimitrovgrada.

Protokol su potpisali Vladimir Đuričić, direktor zaječarskog teatra, Olivera Viktorović Đurašković, direktor teatra iz Beograda i Saša Kostov, v.d. direktor Centra za kulturu iz Dimitrovgrada.

Potpisivanje ovog dokumenta praktično znači da će zaječarski teatar sa ovim pozorištima sarađivati na razmeni predstava, gostovanjima i nastupima u zemlji i inostranstvu, zajedničkoj produkciji predstava, razmeni umetnika i drugim oblastima.

Ovom prilikom rečeno je da će monodrama ”Čučuk Stana, Srpkinja i Grkinja” pozorišta “Zoran Radmilović”, nastala po tekstu i u režiji Željka Hubača, u kojoj igra Nataše Petrović, biti izvedena u “Pan teatru” u Beogradu 23. februara i da već postoje planovi za zajedničku produkciju.

Podsetimo, dimitrovgradski teatar je prošle godine obeležio 135 godina postojanja, a FAR je tom prilikom napravio intervju sa Sašom Kostovim, v.d. direktorom Centra za kulturu.

A. Todorov (Izvor: Pozorište “Zoran Radmilović”)

Foto: Pozorište “Zoran Radmilović”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar