Marko Šuković i Dimana Jordanova pobednici atletskog mitinga “Lavlji skok”

Član Atletskog kluba “Trebinje” Marko Šuković i članica Atletskog kluba “Ludogorec” iz Razgrada Dimana Jordanova pobednici su 6. po redu tradicionalnog međunarodnog atletskog mitinga “Lavlji skok” koji je juče održan u hali u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu. Šuković je u disciplini skok uvis preskočio 2.05 metara, dok je Jordanova u troskoku doskočila 12.11 metara. Za najuspešnije domaće takmičare proglašeni su atletičari “Balkana” Stefani Jovanović i Jovan Petrov.

Trener “Ludogoreca” iz Razgrada Krasen Conev je u izjavi za medije rekao da mu je uvek drago da dođe u Dimitrovgrad i da se njegovi takmičari nadmeću na mitingu “Lavlji skok”.

“Mi imamo dugogodišnju uspešnu saradnju sa Atletskim klubom “Balkan” i uvek se odazivamo pozivu da učestvujemo u ovakvim sportskim manifestacijama. Na ovom mitingu je prethodnih godina učestvovao i Lačezar Valčev, koji je prošle godine postao evropski šampion u troskoku”, kazao je Conev.

Trener Atletskog kluba “Vlasotince” Predrag Filipović je u izjavi za FAR rekao da njegovi puleni već tradicionalno dolaze da se takmiče na ovom mitingu, koji je, kako je naglasio, i ove godine veoma dobro organizovan.

“Poželeo bih Atletskom klubu “Balkan” puno sreće u daljem radu i zahvalio bih im se na gostoprimstvu, a Dimitrovgrad je jedan gostoljubiv grad širokog srca. Nama će ovo nadmetanje poslužiti kao priprema za državno prvenstvo koje će sledeće nedelje biti održano u Beogradu”, istakao je Filipović.

Aleksandar Markov, predsednik “Balkana” je bio izuzetno zadovoljan organizacijom i odazivom takmičara koji su nastupili na mitingu “Lavlji skok”.

“Na ovom sportskom nadmetanje učestvovalo je preko 80 atletičara iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Pored naših takmičara imali smo skakače i iz Vlasotinca, Niša, Despotovca, Beograda, Pirota, Vidina, Plovdiva, Vrace, Praveca, Razgrada i Trebinja. Zadovoljan sam rezultatima koji su ostvarili naši mladi atletičari, ali takođe mogu da budem zadovoljan i rezultatima ostalih takmičara koji su pokazali jedan zavidan nivo forme”, naveo je Markov.

Organizator mitinga “Lavlji skok” je Atletski klub “Balkan”, uz podršku Turističke organizacije “Caribrod” i Sportskog saveza Caribrod. Pokrovitelj takmičenja je opština Dimitrovgrad. Miting je održan povodom obeležavanja 151 godine od pogibije istaknutog bugarskog revolucionara Vasila Levskog.

A. Todorov

Foto: AK „Balkan“ / Stefan Pavić / Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar