PU Pirot: U međunarodnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja otkrivena 324 prekršaja

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 19. do 25. februara, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja. Akcija je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji čine vozači autobusa i teretnih vozila. Tom prilikom otkrivena su i sankcionisana 324 prekršaja, saopštila je Policijska uprava u Pirotu.

A prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u protekloj nedelji u okrugu se dogodilo 11 saobraćajnih nezgoda, od toga tri sa povređenim licima, u kojima su tri lica zadobila teške i jedno lice lake telesne povrede, kao i osam saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

Vozač i putnik motocikla, mopeda, tricikla i četvorocikla moraju za vreme vožnje nositi na glavi zakopčanu homologovanu zaštitnu kacigu, na način propisan deklaracijom proizvođača kacige. Analizom saobraćajnih nezgoda u prethodnom periodu, a posebno saobraćajne nezgode koja se dogodila 25. februara kod fabrike „Tigar Tajers“ u Pirotu (sletanje motocikla s puta), utvrđeno je da su manje posledice saobraćajne nezgode kada vozač i putnik koriste odgovarajuću zaštitnu kacigu. U vezi s tim, Policijska uprava u Pirotu apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozilom, koriste zakopčanu zaštitnu homologovanu kacigu i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

Izvor: Policijska uprava Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar