VIDEO: Narodna biblioteka “Detko Petrov” priprema bogat sadržaj u narednom periodu

Narodna biblioteka “Detko Petrov” u Dimitrovgradu pripremila je mnogobrojne zanimljive aktivnosti tokom predstojećeg perioda,a prva u nizu biće okrugli sto na temu “Mi i kulutura” koji biblioteka organizuje u saradnji sa većnikom za mlade Branislavom Vasovim.

Direktor biblioteke Albena Milev kaže za FAR da će ovaj okrugli sto biti održan u sredu, 28. februara sa početkom u 12:00 časova u Edukativno-obrazovnom centru,

“Cilj nam je da se sretnemo sa mladima i građanima i da napravimo jednu diskusiju o tome šta bi ljudi voleli od kulturnog sadržaja da vide u našem gradu, a šta je ono što su kulturne ustanove i Turistička organizacija “Caribrod” u svom programu rada planirali za ovu godinu. Ovim putem bih pozvala građane da dođu na okrugli sto i da učešćem u diskusiji daju svoj doprinos u obogaćivanju kulturnog sadržaja grada”, rekla je ona.

Povodom Dana žena, dimitrovgradska biblioteka će 5. marta organizovati izložbu rukotvorina.

“U pitanju su starije naše sugrađanke koje imaju volju da svoje veštine i umeća prenesu na mlade, pa ovom prilikom pozivam mlade devojke koje su zainteresovane da dođu u biblioteku i da nauče kako se hekla, veze i plete”, kazala je Milev.

Poznata spisateljica Vesna Dedić biće gost biblioteke 21. marta u 18:00 sati, a ljubiteljima pisane reči u Dimitrovgradu, prema rečima Mileve, predstaviće svoje celokupno stvaralaštvo.

“Naša biblioteka ima u planu i gostovanje pisca Branislava Jankovića, ali još uvek ne znamo tačan datum njegovog dolaska. Pisac za decu Vlasta Cenić biće naš gost 1. aprila, a on je poželeo da vidi neku seosku školu na teritoriji dimitrovgradske opštine i mi ćemo ga odvesti u školu u selu Trnski Odorovci da se upozna sa đacima i da im pokloni neke svoje knjige. Biblioteka ima najavljena gostovanja i u maju, biće zanimljivih imena iz Bugarske, ali kad bude vreme obavestićemo vas o svemu”, navela je Milev.

Pogledajte izjavu direktora biblioteke Albene Milev u celosti.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar