Na “Gradini” zaplenjena marihuana i hašiš

Carinski službenici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu “Gradina” otkrili marihuanu i hašiš u prtljagu jednog putnika koji ih je sakrio u čarapi, teglicI od eurokrema i u bočicama od sapunice za pravljenje balončića, saopštila je Uprava carina Republike Srbije.

Da se tokom svakodnevnog rada na granici službenici carine suočavaju sa pokušajima skrivanja zabranjene robe na raznim neobičnim mestima svedoči i slučaj otkriven na izlazu prelaza “Gradina” kada je na granicu pristigao mercedes stranih registracija na putu iz Holandije ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, vozač automobila je rekao da nema, jer sa sobom nosi samo lične stvari. Detaljan pregled koji je usledio potvrdio je nešto sasvim drugo: putnik je u lični prtljag sakrio čarapu i teglicu eurokrema koje je ispunio marihuanom i sa nekoliko grumenova hašiša. Među ostalim stvarima otkrivene su i 4 bočice sa sapunicom za pravljenje balončića koje je iskoristio kao masku za krijumčarenje, jer ih je ispraznio, a u njih stavio plastične kesice ispunjene marihuanom. I to nije bilo sve, jer se u prtljagu našlo i nekoliko psihoaktivnih slatkiša: jedna tabla čokolade i jedan ručno pravljeni kolač sa mirisom marihuane.

Krijumčar je potom sa svim otkrivenim narkoticima predat policiji u dalju nadležnost, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: carina.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar