Počela prijava za upis u Muzičku školu

Svi zainteresovani roditelji koji žele da njihova deca nauče da sviraju klavir, violinu, gitaru ili harmoniku, mogu ih upisati u prvi razred Osnovne Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški” Pirot, koja izdvojena odeljenja ima i u Dimitrovgradu i Babušnici.

Škola nudi osnovno muzičko obrazovanje, školovanje je besplatno i nastava se odvija suprotno od smene u osnovnoj školi i traje šest godina.

“Učenici u školi nauče da sviraju, savladaju tehnike pevanja, imaju prilike da javno nastupaju, da se takmiče i najvažnije da pravilno oblikuju svoj karakter” – kažu u školi.

U prvi razred osnovne muzičke škole mogu se upisati deca od 7 do 9 godina, a koja pre toga polože prijemni ispit.

Kako kažu u školi, na prijemnom ispitu za utvrđivanje muzičkih sposobnosti proverava se naročito sluh, muzička memorija, osećaj za ritam, kao i psihološka spremnost deteta.

Interesovanje za upis u prvi razred školske 2024/2025. godine pokazuje se popunjavanjem elektronske prijave na sajtu škole, telefonom na 010/311866 ili lično u prostorijama škole radnim danima do 14:00 sati.

Prijavljivanje kandidata traje do 15. maja za školu u Pirotu i izdvojena odeljenja u Dimitrovgradu i Babušnici, a polaganje prijemnog ispita i provere muzičkih sposobnosti obaviće se u zakazanom terminu krajem maja, o čemu će škola naknadno obavestiti učenike i roditelje.

Dodatne informacije o školi i o upisu možete dobiti na telefone 069/3118660, 010/311866, na Fejsbuk stranici, sajtu i u samoj školi.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar