Nataša Bekvalac, Nikola Rokvić i Dejan Petrović ovog leta na “Danima banice” u Beloj Palanci

Ovogodišnji “Dani Banice” održaće se od 9. do 11. avgusta u parku “Vrelo” u Beloj Palanci, a već sada su poznati izvođači koji će na kraju svake večeri zabavljati Belopalančane i goste – Nataša Bekvalac, Nikola Rokvić i Dejan Petrović sa Big Bendom.

Jedna od najposećenijih gastro-turističkih manifestacija na jugu zemlje održaće se po 18. put, a iz Turističke organizacije Bele Palanke kažu da su zvanično krenuli sa kampanjom promocije manifestacije.

Miloš Lilić, direktor Turističke organizacije Bele Palanke, kaže da se ovih dana intenziviraju aktivnosti i otkriva ko će biti izvođači.

’’Pre nekoliko dana završili smo razgovore sa menadžerima izvođača i mogu sada zvanično da potvrdim da će prvog dana manifestacije u petak, 9. avgusta, biti održan koncert Nataše Bekvalac, u subotu, 10. avgusta, nastupiće Nikola Rokvić, dok će u nedelju, 11. avgusta, po jubilarni 10 put svoj nastup na Danima banice održati Dejan Petrović i Big bend’’ – kaže direktor belopalanačke Turističke organizacije.

Koliko će se ti nastupi muzičara koštati za sada nije poznato i biće nakon što se završi pregovarački postupak, nekoliko nedelja pre početka manifestacije.

Organizatori pozivaju one koji su posetili ranijih godina ovu manifestaciju da šalju svoje fotografije i video snimke i na taj način učestvuju u nagradnom konkursu, a posetioce i ove godine očekuje bogat kulturno-umetnički program, ali i drugi sadržaji poput radionica za decu, prezentacija inostranih kuhinja i specijaliteta belopalanačkog kraja.

I ove godine takmičenje u pripremi banica biće organizovano u četiri kategorije – tradicionalnoj slanoj banici, tradicionalnoj slatkoj, integralnoj i kreativnoj banici.

Prošle godine tu manifestaciju posetilo je blizu 65.000 ljudi, a organizatori toliku posećenost očekuju i ove godine.

Lj. F.

Foto: Turistička organizacija Bele Palanke

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar