Pirotskoj školi priznanje na festivalu u Plovdivu

U konkurenciji preko 100 virtuelnih kompanija iz osam zemalja Evrope, učenici Mlekarske škole iz Pirota osvojili su specijalno priznanje za najaktivniju inostranu kompaniju na ovogodišnjem takmičenju u Plovdinu.

Na 27. po redu Međunarodnom festivalu učeničkih virtuelnih kompanija, “TF Fest 2024” u Plovdivu u Bugarskoj, učenici škole “Dr Obren Pejić” predstavili su se dve virtuelne preduzetničke kompanije – Rehabilitacioni centar “Sunce” i pekara “Tradicija”, a priznanje su dobili za prvu.

“Pod budnim okom mentora Saše Rangelova i Radosava Pejčića učenici su demonstrirali preduzetničke veštine, družili se sa vršnjacima i razmenjivali znanja i iskustva. Mladi preduzetnici pokazali su zavidan nivo znanja i kreativnosti iz ove oblasti i dostojno su prezentovali svoju školu i svoj grad” – kažu iz pirotske škole.

Timove su činili učenici drugog i trećeg razreda obrazovnih profila veterinarski tehničar i pekar, Jovana Tričković, Lana Manić, Luka Jovanović, kao i Isidora Mijić i Bojana Radev.

Njihov mentor Saša Rangelov kaže da nisu očekivali neku od nagrada, jer su njihovu učeničku firmu činili učenici drugog razreda koji se kroz program školovanja još nisu upoznali sa predmetom Preduzetništvo.

To ovoj nagradi daje još više na značaju. Svako priznanje dolazi posle puno uloženog truda i rada. Radili smo vredno, pripremali se dugo, i vraćamo se kući sa peharom. Nakon prošlogodišnje nagrade za najbolju inostranu kompaniju, možemo reći da nastavljamo kontinuitet osvajanja priznanja, što nas još više obavezuje za naredna takmičenja” – kaže Rangelov.

Lj. F.

Foto: Mlekarska škola Pirot

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar