VIDEO: Đurov pred sednicu – 13 tačaka na dnevnom redu

Nova sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad zakazana je za sredu, 15. maj, a pred sednicu konferenciju za medije održao je predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov. Pred odbornicima će se naći 13 tačaka, a Đurov je detaljno govorio o svakoj od njih.

Jedna od najznačajnijih tačaka biće rasprava o Odluci o izradi Plana detaljne regulacije za rudnik u selu Mazgoš, a Đurov kaže da se izradi Plana pristupa na osnovu inicijative naručioca firme “Vuković Benz” iz Novog Sada, koji će i finansirati izradu.

Razmatranje i usvajanje predloga Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, takođe je jedna od tačaka, a Đurov kaže da su će se ukupno raspodeliti 6,5 miliona dinara.

“Za regrese 1,4 miliona dinara, za investicije u fizičku imovinu 3,5 miliona dinara, za upravljanje rizicima 200.000 dinara, za organsku proizvodnju 100.000 dinara, za očuvanje biljnih i životinjskih genetskih resursa 200.000 dinara” – kaže Đurov.

Dve tačke odnose se na usvajanje izveštaja o radu Centra za socijalni rad i Crvenog krsta za 2023. godinu, a govoriće se i o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti “Komunalca” za prvi kvartal.

“U prvom kvartalu “Komunalac” je ostvario prihode od 111 miliona, a rashode od oko 105 miliona dinara, pa je preliminarna dobit oko 4 miliona dinara. U svom planu planirao je prihode od 121 milion, a da rashodi budu oko 119 miliona” – kaže predsednik Skupštine.

O tim, ali i drugim tačkama i predlogu za dopunu dnevnog reda opštirnije pogledajte u videu.

Novinar: Ljubomir Filipov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar