Opština Dimitrovgrad raspisala tender za dezinsekciju i deratizaciju

Za poslove dezinsekcije i deratizacije u 2024. godini Opština Dimitrovgrad namenila je 1,25 miliona dinara bez PDV-a, a tender za te poslove je raspisan i rok za prijavu potencijalnih firmi je 24. maj.

Tretiraće se komarci, krpelji i glodari, a tenderom je definisan broj tretmana i lokacije na kojima će se prskati i stavljati mamci.

Za suzbijanje krpelja predviđena su tri tretmana – u parku u centru grada pored kružnog toka, zelene površine u Sportskom centru “Park”, zelene površine pored “NIS” benzinske stanice i zelene površine u centru sela Željuša.

“Poželjno je tretmane vršiti u maju, junu i avgustu (u zavisnosti od meteoroloških uslova). Preporučljiv termin ovog tretmana je dat od strane stručne službe a sve u cilju da se tretman krpelja ostvari sa maksimalnim efektom” – stoji u dokumentaciji.

Četiri tretmana planirana su za suzbijanje larvi komaraca u priobalju Nišave, Lukavačke reke, jezera Savat I i II, oko Sportskog centra i pijace, a isti broj prskanja previđen je i za odrasle forme komaraca na istim lokacija.

Prskanje odraslih formi komaraca planirano je četiri puta i na zelenim površinama u gradu, istim onima na kojima je predviđeno i prskanje protiv krpelja, a tender podrazumeva i sistemsku deratizaciju na teritoriji opštine.

Koja će firma ili firme dobiti posao dezinsekcije i deratizacije biće poznato nakon što se tender završi i dodeli ugovor.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar