Na sajmu zapošljavanja u Dimitrovgradu ponuđeno oko 60 radnih mesta

Administrativni radnici, vozači, pekari, šivači, ugostiteljski radnici, vodoinstalateri, automehaničari i radnici u proizvodnji, zanimanja su koja su poslodovci najviše tražili na Sajmu zapošljavanja u Dimitrovgradu, koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje.

Ukupno 14 poslodavaca ponudilo je oko 60 radnih mesta, a direktorka pirotske filijale NSZ-a Suzana Đorđević kaže da se efekti održavanja sajmova vide u periodu od 6 meseci od dana održavanja.

“Statistika kaže da više od 32% posetioca pronađe svoje zaposlenje u periodu od 6 meseci od održavanja Sajma. Imamo u ponudi radna mesta za različite nivoe kvalifikacija i obrazovanja” – kaže Đorđevićeva.

Ona dodaje da je Sajam u Dimitrovgradu treći po redu koji se održava od 2021. godine i da se ta mera pokazala kao efikasna i poželjna.

U Dimitrovgradu je na evidenciji NSZ-a 870 nezaposlenih zaključno sa aprilom, a radnike na sajmu traži i firma “Kemoimpex green”, koja se bavi reciklažom guma.

Direktor firme Milan Milenković kaže da fabrika radi već 2 godine u Dimitrovgradu.

“Krenuli smo sa jednom smenom i nekoliko radnika, a sada imamo 20 radnika. Plan je da se krene i sa 3. smenom pa planiramo da zaposlimo još nekih 10 radnika do kraja godine. Potrebni su nam proizvodni radnici, ali će se otvoriti još neke pozicije, vozači kamiona i radnih mašina, inženjeri” – kaže on.

Sajam je održan od 10 do 13 sati u velikoj sali Sportskog centra “Park”.

Lj. F.

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar