Na prolećnom Sajmu zapošljavanja u Pirotu nezaposlenima ponuđeno 450 radnih mesta

Više od 1.000 nezaposlenih posetilo je Sajam zapošljavanja u Pirotu, gde je 41 poslodavac iz Pirotskog okruga, ali i Prokuplja, Beograda i Bora, ponudio 450 slobodnih radnih mesta za sve nivoe kvalifikacije. Najviše su traženi radnici iz oblasti mašinstva, elektronike i elektrotehnike, tekstilstva, saobraćaja, trgovine, turizma, ugostiteljstva, administracije, farmacije i rudarstva.

V.d. direktorka pirotske filijale NSZ-a Suzana Đorđević rekla je da je velika potražnja sa vozačima i šivačima, postoji potražnja za pekarima, ali i za prehrambenim inženjerima i tehnolozima, mašinskim inženjerima i elektroničarima.

Na sajmu su svoje štandove imale i tri kompanije iz Bora, među kojima i Jinshan Construction za eksploataciju ruda i mineralnih sirovina, koja je po prvi put učestvovala na Sajmu zapošljavanja u Pirotu.

“S obzirom na to da se kao primarnom delatnošću kompanija bavi pripremom ležišta za eksploataciju mineralnih sirovina, njima su najviše bili potrebni vozači kamiona, ali i varioci, električari i pomoćni građevinski radnici” – rekla je je Ivana Spajić, rukovodilac Službe ljudskih resursa.

Pored kompanija, svoj štand na sajmu imalo je i Ministarstvo odbrane koje je tu došlo radi regrutovanja kandidata po trenutno raspisanim konkursima za prijem profesionalnih vojnika u službu.

Prema poslednjim podacima filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u februaru je u Pirotskom okrugu bilo na evidenciji 8.881 nezaposlenih – najviše u Pirotu 5.054, u Dimitrovradu 800, Beloj Palanci 1.797, a u Babušnici 1.290 osoba.

Lj. Filipov

Foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar