Početkom juna kreću prijave za učešće na Danima banice u Beloj Palanci

Od 9. do 11. avgusta, po 18. put, u Beloj Palanci će se održati “Dani banice” – jedna od najposećenijih gastronomskih manifestacija u tom delu zemlje, a prijave za učesnike otvaraju se u ponedeljak, 3. juna.

U danima kada mala varoš na jugu zemlje postaje prestonica banice, okupiće se ljubitelji banice različitih ukusa, majstori starih i umetničkih zanata, kuvari iz inostranstva, majstori kuhinje lokalnih specijaliteta i brojni posetioci.

Direktor Turističke organizacije Bele Palanke Miloš Lilić kaže da je već usvojen program ovogodišnje manifestacije.

“Na poslednjem sastanku organizacionog odbora za pripremu manifestacije doneta je odluka da prijave za učešće na manifestaciji “Dani banice” i Sajmu starih i umetničkih zanata počnu već u ponedeljak 3. juna. Prijave za učešće na Sajmu starih i umetničkih zanata vrše se u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”, a prijave za učešće na Danima banice u Turističkoj organizaciji” – kaže Lilić.

Manifestacija ove godine proslavlja punoletstvo, a organizatori su pripremili i bogat kulturno-umetnički program kojim će ta važna godišnjica biti obeležena.

U petak, 9. avgusta , odmah nakon otvaranja manifestacije publika će moći da uživa u koncertu Nataše Bekvalac, dok će u subotu, glavnog dana manifestacije nastupiti Nikola Rokvić.

Manifestacija će, kao i svake godine, biti zatvorena uz zvuke trube Dejana Petrovića i “Big Benda”.

Podsetimo, manifestacija je prvi put organizovana 2006. godine i tada se okupilo tridesetak žena koje su predstavile svoje specijalitete, banice i ručne radove.

Lj. F.

Foto: Arhiva Turističke organizacije Bele Palanke

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar