Prevoznik iz Pirota i narednih 12 meseci će prevoziti Dimitrovgrađane

Gradski i međugradski autobuski prevoz u Dimitrovgradu i dalje će obavljati firma Maxa tours iz Pirota, koja je taj posao dobila na tenderu Opštine Dimitrovgrad. Za to će se iz budžeta lokalne samouprave platiti oko 15,4 miliona dinara, a karte se u prevozu neće naplaćivati.

Na javnu nabavku javila su se tri ponuđača, a iako ponuda pirotske firme nije bila najniža, što je glavni kriterujum za dodelu ugovora, ona je taj posao dobila i za narednih 12 meseci.

Ponude druga dva ponuđača su odbijene, a kako stoji u obrazloženju – jedan od ponuđača je odustao od svoje ponude u roku važenja ponude, dok za drugu ponudu postoje osnovi za isključenje privrednog subjekta.

Ponuda firme Moto boem trans iz Negotina bila je oko 14,5 miliona dinara, nešto više od milion dinara manja od Maxa tours-a, ali su u toku ocene ponuda dostavili obaveštenje da njihovu ne treba razmatrati.

“Komisija za javnu nabavku, dana 08.04.2024. od ponuđača Moto boem trans iz Negotina dobila je dopis da povlače svoju ponudu iz razloga što su potpisali ugovor sa Ministarstvom odbrane za više partija i da nije potrebno ocenjivati njihovu ponudu” – piše u obrazloženju.

Inače, vlasnik i odgovorno lice te firme Dragoslav Bogdanović uhapšen je početkom 2021. godine, da bi od 2023. godine direktor i vlasnik preduzeća postao Novica Lazić.

Druga firma koja se javila na tender, Lepenica trans iz Kragujevca, takođe je imala nižu ponudu od ponude firme iz Pirota – oko 13,1 milion dinara, ali je takođe odbijena.

Vlasnik te firme je takođe Novica Lazić, pa su obe odbijene ponude od takozvanih njegovih “sestra firmi”, što nije dozvoljeno, a njegova firma nije ni upisana u registar ponuđača pri APR-u.

Tako je posao održavanja šest linija dobio Maxa tours, koji je i pre toga obavljao isti posao, pa će autobusi tog prevoznika i dalje prevoziti Dimitrovgrađane na linijama Gojin Dol – Dimitrovgrad – Granica, Dimitrovgrad – Donji Krivodol – Senokos, od Dimitrovgrada do Skrvenice preko Donje Nevlje, linijom Dimitrovgrad – Dragovita – Petačinci – Kusa Vrana i od Dimitrovgrada do Mazgoša.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar