Prigradski prevoz u Dimitrogradu i dalje će se finansirati iz budžeta

Karte u međugradskom javnom prevozu na šest linija na teritoriji opštine Dimitrovgrad neće se naplaćivati, ali će se prevoz ipak plaćati novcem građana tako što će lokalna samouprava to finansirati iz budžeta. Tender za uslugu prevoza je raspisan, a za to je namenjeno skoro 14,2 miliona dinara bez PDV-a.

Kako stoji u tenderskoj dokumentaciji, pružanje usluge besplatnog prevoza odnosi se na građane opštine Dimitrovgrad i obuhvata i besplatan prevoz đaka, a ugovor sa prevoznikom koji dobije taj posao važiće 12 meseci.

Javnom nabavkom su definisane i linije na kojima će autobusi saobraćati i broj polazaka, pa će tako linija Gojin Dol – Dimitrovgrad – Granica imati minimalno 14 polazaka dnevno i isto toliko i u suprotnom smeru, dok će autobus na liniji Dimitrovgrad – Donji Krivodol – Senokos saobraćati petkom i nedeljom.

Petkom i nedeljom će ići i autobus od Dimitrovgrada do Skrvenice preko Donje Nevlje, kao i linijom Dimitrovgrad – Dragovita – Petačinci – Kusa Vrana, dok će linija od Dimitrovgrada do Mazgoša imati ponedeljkom dva polaska, a subotom jedan.

Uslov za firme koje žele da se prijave na javnu nabavku je da imaju važeću dozvolu za obavljanje domaćeg linijskog prevoza putnika, kao i da u poslednjih 12 meseci nisu bile u blokadi.

“Da raspolaže neophodnim kadrovskim kapacitetom, odnosno Ponuđač mora da ima najmanje pet vozača autobusa sa vozačkom dozvolom D kategorije sa Sertifikatom i kvalifikacionom karticom za obavljanje poslova profesionalnog vozača – (kvalifikaciona kartica za vozače)” – stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Takođe, firma mora da raspolaže sa najmanje pet autobusa kapaciteta od 20 do 40 putnika po autobusu, koji ne smeju biti stariji od 15 godina, sa minimum EURO 4 standardom.

Rok za prijavu potencijalnih ponuđača je 23. april, a odluka o dodeli ugovora doneće se u roku od 30 dana od isteka roka za podnošenje ponuda.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar