Dimitrov: Stanje u Dimitrovgradu povoljno, od 1. juna ponovo počinju sa radom lekari specijalisti

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu konstantno povoljna već duži vremenski period, stanje se poboljšava i u ostalim sredinama u Pirotskom okrugu. Preventivne mere moraju da se poštuju i dalje. Od 1. juna lekari specijalisti ponovo počinju sa radom u Domu zdravlja. Paketi penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara podeljeni u selima i prigradskim naseljima, u gradu se dele krajem naredne nedelje, Opštinska komisija utvrdila da je skorašnji grad u Gradinju bio slabog intenziteta i nije pričinio štetu većeg obima. Povećan broj polazaka u javnom gradskom prevozu, ka selima ih još uvek nema.

This image has an empty alt attribute; its file name is 469-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 470-1024x683.jpg

Predsednik opštine Vladica Dimitrov je u telefonskom razgovoru za FAR istakao da je epidemiološka situacija vezana za COVID-19 u Dimitrovgradu već duži vremenski period standardno povoljna i dodao da u narednom periodu ne očekuje pacijente koji će razviti simptome ove infekcije. Prema njegovim rečima, većina ljudi uglavnom poštuje mere, ali apeluje na njih da to čine i ubuduće, pogotovo u zatvorenom prostoru.

Predsednik opštine ističe da će od ponedeljka, 1. juna lekari specijalisti ponovo početi sa radom u dimitrovgradskom Domu zdravlja, ali u nešto izmenjenijem režimu zbog procedura koje treba da se poštuju u cilju sprečavanja epidemije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 471-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 472-1024x683.jpg

Paketi namenjeni penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara su, kako kaže Dimitrov, podeljeni u seoskim sredinama i prigradskim naseljima, a u Dimitrovgrad će 4. i 5. juna biti dopremljeni i za gradsko područje i odmah biti deljeni najstarijim meštanima..

Dimitrovgradsko selo Gradinje pre desetak dana pogodio je grad, a Dimitrov kaže da je Opštinska komisija izašla na teren i sačinila izveštaj u kome se, prema njegovim rečima, navodi da je grad bio slabog intenziteta i nije pričinio štetu većeg obima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 473-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 474-1024x683.jpg

Što se tiče javnog prevoza na teritoriji opštine, kaže da je povećan broj polazaka u gradu, ali da postoji problem sa saobraćajem ka selima. Ističe da su do pre uvođenja vanrednog stanja putnike ka seoskim sredinama prevozili mikrobusevi koji su imali samo prednja vrata. Usled novonastale situacije, ova prevozna sredstva, prema njegovim rečima, ne ispunjavaju kriterijume za prevoz i dok, kako kaže, prevoznik ne pronađe rešenje ili dok se ne relaksiraju određene mere, opštinski saobraćajni inspektor ne može da dozvoli da se prevoz vrši na način kao što je to bilo ranije.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar