Preko 70 dece učestvovalo na međunarodnom atletskom takmičenju u Trnskim Odorovcima

Preko 70 dece iz Dimitrovgrada, Pernika i Skoplja učestvovalo je na Međunarodnom atletskom takmičenju, koje je 2. juna održano u dvorištu škole u selu Trnski Odorovci. Nadmetali su se i učenici iz Osnovne škole “Bratstvo” iz sela Zvonci, kao i dvoje đaka koji nastavu pohađaju u Trnskim Odorovcima.

Pre početka ove sportske manifestacije mladi sportisti su minutom ćutanja odali počast istaknutom bugarskom pesniku i revolucionaru Hristu Botevu.

Najviše medalja osvojili su takmičari iz Pernika, zatim Dimitrovgrada i Skoplja.

Od domaćih atletičarki najuspešnije su bile Stefani Jovanović, Neda Markov i Lana Petrović. Stefani se okitila sa dve medalje – zlatnom u skoku u dalj i bronzanom u planinskom trčanju, Neda je bila najbolja u bacanju vorteksa i osvojila treće mesto u skoku u dalj. Lana je pobedila u planinskom trčanju i bila treća u bacanju vorteksa.

Kod dečaka istakao se Petar Ćirić. On je osvojio dve medalje u bacanju vorteksa i planinskom trčanju. Među osvajačima medalja bili su još i Dunja Petrović, Mateja Stavrov, Jovan Petrov i Vito Stamenov.

 

“Atletsko takmičenje održano je u tri disciplinae: skok u dalj, bacanje vorteksa i planinsko trčanje na 600 metara. Organizacija je bila izuzetno dobra i svi učesnici su se osećali prijatno u prelepom ambijentu ovog dela dimitrovgradske opštine. Pohvalio bih kako naše, tako i mlade atletičare iz Bugarske i Severne Makedonije na ostvarenim rezultatima i poželeo bih da ovo takmičenje postane tradicionalno”, kazao je za FAR Aleksandar Markov, predsednik Atletskog kluba “Balkan”.

Organizator ovog sportskog događaja je Atletski klub “Balkan” iz Dimitrovgrada uz podršku Mesne zajednice Trnski Odorovci i Opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Ana Lekov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar