Više od 500 slobodnih radnih mesta na virtuelnom Sajmu zapošljavanja

Oko 30 poslodavaca, koji će ponudi više od 500 radnih mesta, okupiće se na regionalnom specijalizovanom Sajmu zapošljavanja u sredu, od 10 do 14 sati. Sajam organizuje niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, a osim poslodavaca iz Nišavskog okruga, predstaviće se oni i iz Bora, Zaječara, Kruševca, Jagodine, Pirota, Prokuplja, Leskovca i Vranja.

Najveća potražnja i dalje je za radnicima u IT sektoru, pre svega, za programerima različitih specijalnosti, a na Sajmu će poslodavci tražiti i elektroinženjere, inženjere u proizvodnji i kontroli kvaliteta, mašinske i građevinske inženjere, arhitekte, saradnike u finansijama, prodaji i logistici, ekonomiste, administrativne radnike, operatere u proizvodnji, elektrotehničare i mehaničare za održavanje mašina.

“Pored mogućnosti da se direktno prijave na ponuđene poslove tražioci posla imaće priliku da direktno razgovaraju sa poslodavcima iz brojnih kompanija koje će biti prisutne na sajmu (chat opcija, klikom na štand sa nazivom kompanije), moći će da saznaju kako se piše radna biografija (CV), kako voditi intervju sa poslodavcem, a mogu se informisati i o projeku Garancija za mlade” – kažu u NSZ-u.

Mogu učestvovati svi koji su zainteresovani, bez obzira da li se nalaze na evidenciji NSZ, a registracija učesnika sajma je na onlajn platformi.

Registracija je takođe onlajn u svaki učesnik dobiće svoj nalog, a platformi može da se pristupi i očitavanjem QR koda na posteru sajma.

Iz NSZ-a dodaju da će posetioci moći da se informišu i o Forumu naprednih tehnologija, koji je zakazan za 12. i 13. jun u Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Lj. F.

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar