Predstavljanje pesničke zbirke “Kada sam bila ptica” Ane Todorović Radetić u Dimitrovgradu

U četvrtak, 1. avgusta u holu Centra za kulturu u Dimitrovgradu biće održano predstavljanje pesničke zbirke pod nazivom “Kada sam bila ptica” autorke Ane Todorović Radetić. Književno veče, koje organizuje Narodna biblioteka “Detko Petrov” zakazano je za 19:00 časova.

Knjiga “Kada sam bila ptica” predstavlja zbirku poezije koja čitaocu nudi krila za let kroz svaku pesmom oslikanu emociju. U moru savremenih poetskih rukopisa, ova zbirka se izdvaja svojom upečatljivošću i raskošjem, izazivajući čitav raspon emocija, od dubokih potresa do tananih drhtaja.

Moderator na predstavljanju knjige biće pesnikinja Elizabeta Georgiev, a pored same autorke na književnoj večeri učestvovaće i Svetlana Stojanov, Helena Stojanov i Dragana Pešakovič. Izdavač knjige je Prometej iz Novog Sada.

Autorka knjige je rođena 1980. godine u Dimitrovgradu, a živi radi i stvara u Beogradu. Kao diplomirani filolog za engleski jezik i književnost, ali i poznavalac drugih stranih jezika poput bugarskog i ruskog, svoj profesionalni rad ostvaruje u oblasti jezika, prevoda i lekture. Vlasnica je prevodilačke agencije „Prevodioci Libra“ i ima višegodišnje iskustvo u oblasti edukacije.

A. Todorov

Foto: Narodna biblioteka “Detko Petrov”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar