Javna rasprava o Nacrtu odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane u naselju Bačevo

Poziv da učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane u naselju Bačevo, Opštinsko veće Opštine Dimitrovgrad uputilo je građanima, udruženjima, stručnoj i ostaloj javnosti. Rasprava će se održati od 22. avgusta do 6. septembra.

Predlozi, primedbe, sugestije građana i ostalih učesnika u javnoj raspravi mogu se dostaviti putem mejla na adresu [email protected] ili poštom na adresu: Balkanska 2, 18320 Dimitrovgrad, Srbija, kao i ličnom dostavom na pisarnici Opštine Dimitrovgrad – sa napomenom na koverti: “Za javnu raspravu o Nacrtu Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju Solarne elektrane u naselju Bačevo, opština Dimitrovgrad”, najkasnije do 6. septembra godine do 15 sati.

“Po okončanju javne rasprave Opština Dimitrovgrad će analizirati sve predloge, primedbe i sugestije učesnika u javnoj raspravi i na osnovu toga sačiniti Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju Solarne elektrane u naselju Bačevo, opština Dimitrovgrad, u roku od 15 dana od okončanja javne rasprave” – piše u javnom pozivu.

Kako se vidi u odluci o izradi Plana, podnosilac inicijative i potencijalni investitor je firma “VR River Hydro energy” iz Brusa, a okvirnom (preliminarnom) granicom Plana obuhvaćeno je područje površine od oko 12,6 hektara i katastarske parcele u katastarskim opštinama Bačevo, Gradinje i Dimitrovgrad.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar