Jana Stoimenov osvojila srebro na Prvenstvu Srbije u šahu

Jana Stoimenov, članica šahovskog kluba „Caribrod“ osvojila je drugo mesto i srebrnu medalju na prvenstvu Srbije – Kadetskom šahovskom festivalu, u organizaciji šahovskog saveza Srbije, u konkurenciji devojčica do 8 godina, koji je juče završen u Kragujevcu.

Jana je u konkurenciji 11 najboljih mladih šahistkinja Srbije osvojila 7 poena iz 9 kola i za samo pola poena je bila slabija od nove prvakinje Srbije Maše Mladenović iz Grocke. Na trećem mestu je Lana Vulin iz Alekse Šantića.

Prvenstvo Srbije je održano od 11. do 17. aprila u Kragujevcu uz učešće najboljih mladih šahista Srbije, koji su plasman ostvarili kroz regionalna prvenstva, a Dimitrovgrad je pored Kragujevca i Beograda bio jedini grad koji je imao 2 predstavnika.

Druga takmičarka iz Dimitrovgrada Milica Zarkov je sa 4 i po poena osvojila sedmo mesto.

T. Aleksov

Foto: R. Stoimenov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Toni Aleksov
About Toni Aleksov 819 Articles
Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*