Održano opštinsko takmičenje recitatora u Dimitrovgradu

U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov”, juče, 11. aprila, održano je opštinsko takmičenje recitatora. 25 učenika nastupilo je u tri kategorije – mlađi od 1. do 4. razreda, srednji od 5. do 8. razreda i stariji, učenici srednje škole.

This image has an empty alt attribute; its file name is 237-1024x683.jpg

Žiri u sastavu – Ivana Andrejević, prof. bugarskog jezika i književnosti, Ivana Taskov, prof. srpskog jezika i književnosti i Sonja Stanulov, glumica pozorišta “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada birao je četiri učenika iz svakog uzrasta za dalji tok takmičenja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 238-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 239-1024x683.jpg

Na okružnu smotru, koja se ove godine održava u Babušnici 20. aprila iz kategorije mlađeg uzrasta plasirali su se – Veljko Stojanov, Dunja Dimitrov, Vanja Stoimenov i Mihajlo Mitić; iz srednjeg uzrasta – Kristina Gocev, Petra Dimitrov, Marta Kostov i Helena Stojanov; iz starijeg uzrasta – Anđela Delčev, Lidija Delčev, Ana Kirov i Višnja Dimov.

Za republičko nadmetanje recitatora “Pesniče naroda mog”, koji će se održati 18. maja u Valjevu, biraće se po jedan predstavnik iz svakog uzrasta koji će predstavljati ceo Pirotski okrug.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*