Sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad 13. septembra

VII sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad biće održana u petak, 13. septembra sa početkom od 10:00 sati, a na dnevnom redu zasedanja naći će se ukupno 18 tačaka.

Pred odbornicima na razmatranje i usvajanje naći će se predlozi odluka o dodeli opštinske nagrade i prizanja povodom praznika opštine Dimitrovgrad, o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za 2024. godinu, kao i o usvajanju izveštaja o poslovanju budžeta opštine za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi odluka o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije Dimitrovgrada, o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Dimitrovgrad, kao i odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju Solarne elektrane u naselju Bačevo.

Takođe, odbornici će se izjasniti i o predlogu odluke o izmenama Odluke o raspoređivanju sredstava za privredni razvoj opštine Dimitrovgrad za ovu godinu, kao i o dopuni Odluke o utvrđivanju radnog vremena u trgovini, zanatstvu, ugostiteljstvu i objektima za priređivanje igara za zabavu i igara na sreću.

Na sednici lokalnog parlamenta naći će se i predlozi rešenja o usvajanju Godišnjeg izveštaja o poslovanju JP „Komunalac“ za 2023. godinu sa finansijskim izveštajem, o usvajanju informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JP „Komunalac“ za period od 1. januara do 30. juna ove godine, o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora JP „Komunalac“ o raspodeli dobiti za 2023. godinu, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na drugu izmenu Programa poslovanja JP „Komunalac“ za 2024. godinu sa finansijskim planom i cenovnikom usluga za ovu godinu.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar