VIDEO: U centru pažnje VII sednice SO odluke o dodeli opštinske nagrade i priznanja

Povodom predstojeće sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad koja će biti održana u petak, 13. septembra u 10:00 sati, predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov održao je konferenciju za medije na kojoj je detaljnije govorio o tačkama koje će se naći na dnevnom redu zasedanja.

Prema rečima Đurova dve najznačajnije tačke na sednici biće odluke o dodeli opštinske nagrade i opštinskih priznanja povodom praznika opštine.

“U toku dana očekujemo predlog odluke koji će nam dostaviti predsednik opštine i čim ga budemo dobili biće postavljen na sajt opštine, tako da će pre same sednice građani biti upoznati sa nosiocem opštinske nagrade i nosiocima opštinskih priznanja”, kaže on.

Navodi da će se na dnevnom redu naći i odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine za 2024. godinu.

“Ovo je drugi rebalans u ovoj godini i budžet će umesto dosadašnjih 956 miliona iznositi 978 miliona dinara. Rebalansom će biti obezbeđena 3 miliona za pomoć đacima za kupovinu udžbenika, milion za subvencije privredi za zapošljavanje mladih i 3 miliona za dodatne radove i priključne sokake u gornjoj Željuši. Takođe, biće obezbeđena sredstva za izgradnju rezervoara u selima Trnski Odorovci i Izatovci, za zamenu oluka u selu Radejna, kao i za popravku puta u selu Visočki Odorovci. Isto tako, preraspoređuju se i doobezbeđuju sredstva za normalno funkcionisanje svih ostalih direktnih i indirektnih korisnika budžeta”, ističe Đurov.

Pred odbornicima će se naći i odluka o usvajanju izveštaja o poslovanju budžeta opštine za prvu polovinu ove godine, a Đurov kaže da se iz izveštaja vidi da su u prvih šest meseci ostvareni prihodi u iznosu od 391 milion i rashodi od 357 miliona dinara.

Na dnevnom redu biće i predlog Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji opštine za ovu i narednu godinu.

“Ovo je Program praćenja koncentracije zagađujućih materija u vazduhu, a dobiveni rezultati će pokazati kvalitet vazduha na teritoriji opštine. Za lokalno mesto je određena osnovna škola, odnosno mesto gde najviše borave naši najmlađi sugrađani”, ističe predsednik Skupštine.

Đurov kaže da će se na zasedanju naći izmene i dopune planskih dokumenata, odnosno Plana generalne regulacije Dimitrovgrada i Prostornog plana opštine Dimitrovgrad, a razlog je, kako navodi, usaglašavanje sa izvedenim stanjem trase novog auto-puta, kao i promena lokacije novog budućeg prečišćivača otpadnih voda, koji će biti izgrađen u ataru sela Gojindol.

Na zasedanju će se naći i set tačaka koje se tiču poslovanja Javnog preduzeća “Komunlac”.

O ovim i ostalim tačkama koje će se naći na sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad detaljnije u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar