VIDEO: Zasedanje lokalnog parlamenta 1. marta, na dnevnom redu 28 tačaka

U petak, 1. marta od 10:00 časova biće održana druga sednica Skuštine opštine Dimitrovgrad, a tim povodom predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov dao je izjavu za FAR.

U telefonskom razgovoru Đurov je kazao da će se na dnevnom redu sutrašnjeg zasedanja naći 28 tačaka i sa jednom dopunom, a to je predlog odluke o pokretanju postupka za realizacija javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice uslediće proceduralna tačka, a to je, kako navodi, odluka o konstantovanju prestanka mandata predsednika, članova i sekretara Privremenog organa opštine Dimitrovgrad.

Pred odbornicima na razmatranje i usvajanje biće i odluka o konstantovanju prestanka mandata odbornika Skupštine opštine, kao i odluka o izmeni odluke o potvrđivanju mandata i polaganje zakletve novih odbornika.

“Prvom odlukom konstantujemo prestanak mandata onim odbornicima koji su preuzeli određene javne funkcije u izvršnoj vlasti, a u sledećoj tački dodelićemo mandate odbornicima sa liste “Aleksandar Vučić – Dimitrovgrad ne sme da stane” i jednom odborniku sa liste “Ivica Dačić”, istakao Đurov.

Takođe, odbornici će se izjasniti i o izboru još jednog člana Opštinskog veća.

“Podsećanja radi, na prethodnoj, prvoj konstitutivnoj sednici predsednik opštine je predložio zamenika predsednika opštine i četiri člana Opštinskog veća, tako da ćemo na sutrašnjoj sednici završiti konačno kompletno konstituisanje i izbor svih pet članova Opštinskog veća”, kazao je Đurov.

Na dnevnom redu naći će se i set tačaka koje se tiču obrazovanja, odnosno imenovanja članova skupštinskih radnih tela, članova skupštinskih odbora, komisija i saveta, a jedna od tačaka biće i predlog odluke o pristupanju izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine opštine Dimitrovgrad.

“Želja mi je da Poslovnik izmenimo tako da bolje utvrdimo nadležnosti skupštinskih radnih tela, odbora, saveta i komisija i da kao krajnji proizvod dobijemo kompetentnija i bolja mišljenja po svim tačkama o kojima odlučuju, a koje se nalaze na dnevnom redu Skupštine”, naveo je predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad.

O ovim i o ostalim tačkama opširnije u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2024.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar