VIDEO: Zoran Đurov – Sednica SO Dimitrovgrad 21. maja

Predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov zakazao je sednicu lokalnog parlamenta za petak, 21. maj u 10:00 sati, u velikoj sali Centra za kulturu. Na dnevnom redu zasedanja naći će se ukupno 6 tačaka.

Dnevni red je neuobičajeno kratak, ali radi se o izuzetno značajnoj sednici Skupštine opštine, rekao je Đurov.

Kada je reč o prvoj tački – Rebalans budžeta opštine Dimitrovgrad za 2021. godinu, Đurov kaže da je razlog za ovaj rebalans taj što je Novica Tončev, ministar zadužen za poboljšanje nedovoljno razvijenih opština odobrio projekat Centru za kulturu i tim projektom će biti urađena nova fasada na zgradi. Ministarstvo je, prema njegovim rečima, odobrilo sredstva u iznosu od 6 miliona i 980 hiljada dinara, a opština će ovim rebalansom obezbediti sopstveno učešće u iznosu od 6 miliona i 620 hiljada dinara.

“Druga točka na predloženom dnevnom redu je postavljanje spomenika Svetom Ćirilu i Metodiju. Usvajanjem ove odluke biće moguće da bude postavljen spomenik Svetom Ćirilu i Metodiju u dvorištu gimnazije. Spomenik su izradili Kamen i Valentin Starčevi, skulptori iz Sofije. Iskristiću priliku da se zahvalim donatorima fonaciji “Trejs za ljude”, kao i Inicijativnom odboru za postavljenje ovog spomenika na čijem je čelu gospodin Radko Vlajkov, bivši ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji. Inače, otkrivanje ovog spomenika je jedan od razloga susreta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva, koji će se dogoditi u nedelju u Dimitrovgradu” – istakao je Đurov.

Detaljnije u video zapisu.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj i montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
maj 2021

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar