Izrečene neistine o Internet Portalu Far tokom sednice Skupštine opštine Dimitrovgrad

Povodom izlaganja odbornika Borisa Koleva za skupštinskom govornicom danas, 13. septembra, na sedmoj sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad i iznetih neistina na račun Internet Portala FAR, redakcija našeg portala obaveštava javnost o sledećem:

Odbornik Kolev je između ostalog kazao da je FAR privatan i da treba sam da se finansira i da „Far isto dok nije dobio finansije od opštine on je pratio opoziciju“.

Udruženje građana Emblema je osnivač Internet portala FAR i finansira se isključivo projektno, donacijama i privrednom delatnošću. Učešće opštine Dimitrovgrad u ukupnom budžetu Udruženja Emblema, putem medijskih konkursa, u poslednjih 5 godina iskazano u procentima je:

2020. god. – 9.8%
2021. god. – 10.5%
2022. god. – 9.6%
2023. gdo. – 0 (nula)%
2024. god. – 0 (nula)%

Internet Portal FAR je medij civilnog sektora (nije privatan) i od svog osnivanja od 2016. godine radi u interesu svih građanki i građana, poštujići Zakon o javnom informisanju i medijima i Kodeks novinara Srbije.

Internet portal FAR nema obavezu da prati aktivnosti političkih stranaka i uređivačka politika FAR-a je njegovo autonomno pravo, te smatramo da je izlaganje odbornika Koleva neprimereno obmanjivanje javnosti i zloupotreba skupštinske govornice.

Redakcija Internet Portala FAR

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar