Krenula Dečija nedelja, svečana sednica Učeničkog parlamenta održana u sali Skupštine opštine

Renoviranje školskog dvorišta, klupa i stolica, kao i nabavka sportske opreme, neki su od predloga koji su članovi Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima Osnovne škole “Hristo Botev” dali predstavnicima lokalne samouprave na svečanoj sednici u sali Skupštine opštine Dimitrovgrad povodom Dečije nedelje.

Pod sloganom “Ja sam dete imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan”, Dečija nedelja obeležava se i u dimitrovgradskoj školi od 7. do 13. oktobra, a prvog dana nakon aktivnosti u samoj školi, održana je i sednica učeničkih tela u sali Skupštine opštine.

Predsednica Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima Ilina Pejčev, u ime đaka, predstavila je predsedniku Skupštine opštine Zoranu Đurovu i prisutnim većnicima šta je školi trenutno najpotrebnije.

“Najpotrebnija je sportska oprema, renoviranje celokupnog školskog dvorišta, kao i sanacija školskih klupa i stolica i da se radi na bezbednosti od škole do kuće i obrnuto. Nadam se da će uvažiti naše predloge, iako nismo bili skromni” – rekla je učenica.

Direktorka škole Milena Stavrov govorila je o aktivnostima tokom cele Dečije nedelje i istakla važnost uzimanja aktivnog učešća dece u društvu u kome žive.

“Od izuzetne važnosti je da učenici od dečijeg uzrasta krenu sa predlozima i aktivnostima da bi kada odrastu preuzeli pravo učešće u društvu. Osmišljeno je puno aktivnosti koje imaju za cilj negovanje tolerancije, ljubavi, razvijanje sportskog duha i uzimanje aktivnog učešća u društvu” – objasnila je direktorka.

Dečija nedelja nastavlja se i narednih dana, učenici III i IV razreda imaće u utorak sportski dan sa svojim vršnjacima u školi u Željuši, a istog dana učenici nižih razreda osnovne škole posetiće Gradsku galeriju.

U sredu će se održati promocija knjige “Dnevnik Aks i Miks” čiji su autori Aleksandar Veckov i Mina Pavlović, a potom će se u školskom dvorištu organizovati mаskembal za učenike od I do IV razreda.

U velikoj sali Centra za kulturu u petak, za učenike od I do IV razreda osnovne škole, biće organizovano druženje sa pesnikom Duškom Domanovićem, nakon čega će svi učenici škole u centru grada prirediti humanitarnu akciju.

Istog dana, u Edukativno-obrazovnom centru, predstavnici lokalne samouprave nagradiće najuspešnije učenike u prošloj školskoj godini, da bi obeležavanje Dečije nedelje bilo završeno igrankom za učenike od V do VIII razreda.

Lj. F.

Foto: Saša Radivoev

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar