U okviru obeležavanja Dečije nedelje održana svečana sednica Učeničkog parlamenta

U okviru Dečiie nedelje koja se od 2. do 8. oktobra obeležava pod sloganom “Veliko srce dece Srbije”, juče je u sali Skupštine opštine Dimitrovgrad održana svečana sednica Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima Osnovne škole “Hristo Botev”.

Prisutne učenike najpre je pozdravio predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov i tom prilikom im poželeo uspešnu, srećnu i radosnu Dečiju nedelju. Đurov je u svom izlaganju upoznao učenike sa Opštinom Dimitrovgrad i njenim uređenjem.

Direktorka škole Milena Stavrov je kazala da Dečija nedelja predstavlja samo jedan podsetnik da deca imaju svoja prava.

“Pored prava koja imate i sugurna sam da ih dosta dobro koristite, uvek morate voditi računa i o svojim obavezama. Kada vidim koliko aktivno učestvujete i odazivate se sednicama to je dobar pokazatelj da ćete i tokom ove školske godine raditi marljivo i predano, a sve u interesu boljeg rada škole. Takođe je važno da razvijate toleranciju i empatiju i da budeti dobri drugari. Od srca vam želim srećnu Dečiju nedelju i da svaki dan bude u znaku vaših prava, ali i obaveza”, istakla je Stavrov.

U okviru brojnih aktivnosti učenici dimitrovgradske osnovne škole i deca predškolske ustanove prirediće raznovrstan program tokom ove nedelje. Pored izložbi, priredbi, humanitarnog bazara i sportskih aktivnosti biće održan i tradicionalni maskenbal.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar