Ženska odbornička mreža obradovala predškolce u Dečijoj nedelji

Povodom Dečije nedelje po tradiciji članice Ženske odborničke mreže Skupštine opštine Dimitrovgrad i predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov posetili su sva tri objekta Predškolske ustanove “8. septembar”. Tom prilikom predškolcima je uručen besplatan pribor, koji im je neophodan za ostvarivanje vaspitno-obrazovnog rada pred polazak u prvi razred.

Zoran Đurov je kazao za FAR da već nekoliko godina unazad Ženska odbornička mreža i Skupština Opštine imaju odličnu saradnju sa predškolskom ustanovom.

“Radi se o zajedničkoj aktivnosti pod nazivom “Dorbrodošli, predškolci! Crtajmo zajedno!”. Deci smo obezbedili sav neophodan materijal, a mališani će uz pomoć svojih vaspitačica izraditi kreativne radove nakon čega ćemo napraviti jednu zajedničku izložbu. Ovom lepom akcijom želimo da obradujemo mališane i ovo je vid komunikacije Ženske odborničke mreže sa decom u cilju da im boravak u vrtiću bude što prijatniji”, kazao je predsednik Skupštine opštine.

Direktorka predškolske ustanove Vera Vasov je kazala za FAR da je ovo tradiconalna akcija u Dečijoj nedelji i zahvalila se lokalnoj samoupravi i odbornicama na lepom gestu koji je obradovao buduće prvake.

Kako je najavljeno, mališani će u narednom periodu pokazati svoju kreativnost na crtežima nakon čega će sa svojim vaspitačicama prirediiti zajedničku izložbu.

Ovu radnu godinu Predškolsku ustanovu “8. septembar” pohađa ukupno 51 predškolac.

U kompletno rekonstruisanom i obnovljenom objektu “Kolibri” pripremni predškolski program pohađa osmoro dece, u objektu “Pčelica” 17, u objektu “Leptirić” 25 i u selu Trnski Odorovci jedan mališan.

Slogan Dečije nedelje, koja se ove godine obeležava nizom aktivnosti od 7. do 13. septembra je “Ja sam dete imam plan: Tolerancija i ljubav za svaki dan.

A. Todorov

Foto: lična arhiva Zorana Đurov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar