Drugo mesto za ekipu “Pčelice” iz Dimitrovgrada na regionalnom takmičenju „Pažljivkova smotra“

Ekipa predškolaca “Pčelice” iz Dimitrovgrada osvojila je drugo mesto na regionalnom takmičenju „Pažljivkova smotra“ koje je održano u Vranju. Osim predškolaca učestvovali su i učenici prvog i drugog razreda iz Dimitrovgrada, kao i ekipe iz Bele Palanke, Babušnice, Surdulice i Vranja.

Ekipa „Pčelice“ je u prve dve igre imala jednaki broj poena sa pobedničkom ekipom iz Surdulice, te su igrali treću odlučujuću igru i osvojili drugo mesto. Prvoplasirane ekipe takmičiće se na Republičkom takmičenju narednog meseca u Vrnjačkoj Banji.

„Deca se do sada nisu susretala sa takvom vrstom takmičenja van našeg okruženja, tako da je to jedno lepo iskustvo i dobar rezultat. Svi treba da budemo ponosni na našu decu, na rad naših vaspitača i lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja. Od njih smo dobili „didaktiku“ i određena sredstva koja nam pomažu da se deca snalaze i da uče još više o saobraćajnom vaspitanju“ – rekla je za FAR direktorka predškolske ustanove “8. septembar” Vera Vasov.

Projekat „Pažljivkova smotra 2022“ namenjen je edukaciji dece predškolskog i uzrasta prvog i drugog razreda osnovne škole u oblasti bezbednosti saobraćaja. Cilj projekta je da se kod dece kroz takmičarski i zabavan način edukacije unaprede postojeća znanja o bezbednosti saobraćaja i znanja i stavovi o bezbednom učešću u saobraćaju.

Regionalnu „Pažljivkovu smotru“ zajednički su organizovali republička Agencija za bezbednost saobraćaja i Savet za bezbednost saobraćaja Grada Vranja.

Valentina Stojčev

Foto: PU “8. septembar”

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar