Članice Ženske odborničke mreže i predstavnici SO Dimitrovgrad uručili pribor predškolcima PU “8. septembar”

Članice Ženske odborničke mreže Skupštine opštine Dimitrovgrad i predstavnici lokalnog parlamenta – predsednik Zoran Đurov, zamenik predsednika Branislav Vasov i sekretar Miroljub Đorđević posetili su Predškolsku ustanovu “8. septembar” i uručili predškolcima besplatan pribor, koji im je neophodan za ostvarivanje vaspitno-obrazovnog rada.


Predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov je u izjavi za medije rekao da nekoliko godina unazad Ženska odbornička mreža i Skupština Opštine imaju odličnu saradnju sa Predškolskom ustanovom “8. septembar”.

“Postoji dogovor između nas i predškolske ustanove za zajedničku realizaciju projekta “Dorbrodošli predškolci, crtamo zajedno”. Mi smo zaduženi da deci obezbedimo sav neophodan materijal, a mališani će uz pomoć svojih vaspitačica izraditi kreativne radove nakon čega ćemo napraviti jednu izložbu”, kazao je Đurov.


Direktorka predškolske ustanove Vera Vasov je istakla da joj je veoma drago što ustanova na čijem je čelu i ove godine učestvuje u projektu Ženske odborničke mreže “Dobrodošli predškolci, crtamo zajedno”.

“Ovaj projekat puno znači kako deci i njihovim roditeljima, tako i vaspitačima jer na taj način će moći da ostvaruju vaspitno-obrazovni rad. Želim da se zahvalim Ženskoj odborničkoj mreži i predstavnicima lokalnog parlamenta zato što su predškolcima poklonili pribor i na taj način pokazali još jednom da brinu o njima”, navela je Vasov.


“Ženska odbornička mreža zajedno sa Skupšinom opštine Dimitrovgrad već nekoliko godina realizuje ovaj projekat i nadam se da ćemo taj trend nastaviti i u narednom periodu. Planiramo da radove dece izložimo u sali Skupštine opštine, nakon čega ćemo ih vratiti predškolskoj ustanovi. Na ovaj način želimo da pomognemo deci i njihovim roditeljima”, kazala je koordinatorka Ženske odborničke mreže Irena Pejčev.


Vaspitačica Irena Georgijev je istakla da je Ženska odbornička mreža ovim gestom pokazala koliko su deca bitna i važna društvenoj zajednici.

“Želim da se u ime dece i vaspitača zahvalim na predivnim poklonima i nadam se da će ova tradiciji potrajati što duže”, navela je Georgijev.

Ovu radnu godinu Predškolsku ustanovu “8. septembar” pohađa ukupno 46 predškolaca.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar