a
 

Aktivnosti dimitrovgradske galerije u Srbiji i Bugarskoj

   Galerija „Metodi Meta Petrov“ iz Dimitrovgrada nastavlja raznovrsne aktivnosti u Srbiji i Bugarskoj. Nakon predstavljanja u galeriji „Šipka 1“ Nacionalne umetničke akademije  Sofiji i u ambasadi Republike Srbije u prestonici Bugarske, izložbu „Balkanska umetnost“ 24 maja imaće prilike da pogledaju i ljubitelji umetnosti u gradu Lom. Reč je o delima 36 slikara iz osam država, nastalih u likovnoj koloniji „Poganovski manastir“.

195 Balkansko izkustvo

   Nakon Loma ova postavka nastavlja svoju turneju u Orjahovu i drugim bugarskim gradovima.

   Zoran Andonov, organizator kulturnih aktivnosti kaže za portal „Far“ da će se 25 maja u Dimitrovgradu ponovo predstaviti studenti i profesori sa sofijske Nacionalne umetničke akademije. Ovoga puta biće otvorena izložba radova sa katedre Fakulteta likovnih umetnosti „Plakat i vizuelna komunikacija“ pod rukovodstvom prof. Georgi Jankova, Ova katedra priprema umetnike u oblasti teorije i prakse komunikacione grafike.

   Profesori sa ove akademije 19. maja (četvrtak) predstaviće svoj studentski program učenicima gimnazije „Sveti Kirilo i Metodije“ u Dimitrovgradu.

P. Videnov

Foto: Toni Aleksov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.