a
 

Budući prvaci pripremaju završnu priredbu

   U ponedeljak, 13. juna, deca predškolskog uzrasta predškolske ustanove „Osmi septembar“ u Dimitrovgradu izvešće, uz pomoć svojih vaspitača, završnu priredbu pod nazivom „Rastimo uz ples“. Predškolarci će i ovoga puta pokazati talenat, kreativnost i umeće. Predstaviće se plesom, glumom i pesmama pred polazak u prvi razred osnovne škole i obradovati svoje roditelje i sve zainteresovane građane. U ovom dečjem spektaklu učestvovaće 72 predškolarca iz svih objekata dimitrovgradskog vrtića, a program će biti izveden u velikoj sali Centra za kulturu od 16:00 časova.

   Direktorka ustanove „Osmi septembar“ Sonja Kamenov kaže za portal „Far“ da letnji raspust za decu predškolskog uzrasta počinje 14. juna. Od 1. jula dnevni boravak za decu biće organizovan u objektu „Pčelica“, dok preostala dva objekta – Leptirić i Kolibri neće raditi do 1. septembra.

P. Videnov

Foto: Ivica Ivanov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.