a
 

Iz bezbednosnih razloga noćni lov na 300 metara od državne granice

   Na sastanku komande zajedničkih snaga vojske i policije i predstavnika lovačkih udruženja sa teritorije Pirotskog okruga, u četvrtak 25. jula u Pirotu, doneta je preporuka da se noćni lov čekanjem radi zaštite poljoprivrednih useva obavlja na 300 metara od srpskog-bugarske granice, dok se ostale lovne aktivnosti nastavljaju po planu. Ovo je za portal “Far” potvrdio Šefko Bašić, sekretar lovačkog udruženja “Vidlič” iz Dimitrovgrada i naglasio da je ova preporuka doneta radi bezbednosti lovaca, pripadnika vojske i policije, kao i migranata, kojih je sve češće na ovom području i u blizini granice.

   Sastanak je održan zbog stradanja 20-godišnjeg državljanina Avganistana – migranta na potezu između staroplaninskih sela Slavinja i Izatovci u rejonu Visoka. Bašić napominje da se u lovištu nastavljaju planirane aktivnosti uz povećanu opreznost zbog novonastale situacije i da 4. septembra u dimitrovgradskom kraju počinje grupni lov pogonom.

   Za mesec dana, koliko su angažovane zajedničke snage Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova u kontrolisanju granica, otkriveno je 3.705 migranata koji su pokušali ilegalno da pređu državnu granicu Republike Srbije, privedeno je 30 krijumčara, a čak 3083 migranta su odustala od prelaska naše granice. Ovo je za dnevni list “Politika” izjavio kapetan korvete Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane.

P. Videnov

Foto: M. Ilijev

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Sorry, the comment form is closed at this time.