Dokumentarni film o Metodi Petrovu „Istine o čoveku i životu“ 2. marta na festivalu “Dani bugarskog filma“ u Nišu

   Povodom 3. marta – Nacionalnog praznika Republike Bugarske, od 1. do 3. marta u Niškom kulturnom centru biće održana tradicionalna manifestacija “Dani bugarskog filma“. Posetioci će moći da pogledaju tri igrana filma iz najnovije bugarske produkcije, kao i dokumentarni film „Istine o čoveku i životu. Reč je o ostvarenju posvećenom poznatom caribrodskom slikaru, karikaturisti i strip autoru Metodi Meti Petrovu, koji je svojim stvaralaštvom ostavio značajan trag u kulturnoj istoriji Dimitrovgrada.

   Film reditelja i scenariste Petra Videnova i producenta Ivice Ivanova snimljen je u produkciji kuće Positive Production iz Dimitrovgrada, u saradnji sa NPO „Balanstra“ i uz podršku Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji i Opštine Dimitrovgrad. Film će biti prikazan u četvrtak 2. marta.

   Festival “Dani bugarskog filma“ zajednički organizuju Generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu, Zavičajno udruženje „Caribrod“ iz Niša i Niški kulturni centar.  Sve projekcije u sali NKC-a u Nišu počinju od 18:00 časova, a ulaz je slobodan.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar