a
 

Polufinale Kupa Srbije – Pirotski okrug: „Balkanski“ izgubio u Pirotu, „Željuša“ bolja od „Lužnice“

U polufinalu Kupa Srbije – Pirotski okrug, juče su svoje mečeve odigrali dimitrovgradski predstavnici, „Balkanski“ i „Željuša“.

„Balkanski“ je u Pirotu poražen od domaćeg „Jedinstva“ rezultatom 4:1. Utakmica u Pirotu prekinuta je u 75. minutu, zbog nedоvoljnog broja igrača gostiju iz Dimitrovgrada, koji su u tom momentu ostali sa sedmoricom na terenu.

Za razliku od „Balkanskog“, fudbaleri „Željuše“ savladali su u SC “Park“ u Dimitrovgradu sa 1:0 podmlađeni sastav „Lužnice“ iz Babušnice i na taj način obezbedili finale. Jedini pogodak na meču delo je Zlatanova u 8-om minutu.

Termin finalne utakmice Kupa Srbije na teritoriji Pirotskog okruga između „Željuše“ i „Jedinstva“ iz Pirota još uvek nije poznat, čeka se odluka FSRIS.

 А. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar