a
 

84. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu – 1.500 izlagača iz 60 zemalja

U Novom Sadu se od 13. do 19. maja održava 84. Međunarodni poljoprivredni sajam. Proizvode i usluge ove godine predstavlja 1.500 izlagača iz 60 zemalja, a partner ovog velikog agrarnog događaja je Bosna i Hercegovina. U izlagačkom delu Poljoprivredni sajam je za 10 odsto veći od prošlogodišnjeg.

Na Nacionalnoj izložbi stoke, koja je po tradiciji jedna od najznačajnijih segmenata sajma, posetioci imaju priliku da vide 1.500 najkvalitetnijih grla stoke.

Deo sajma je Izložba organske proizvodnje i međunarodni B2B poslovni susreti, koji omogućavaju saradnju preduzetnika i institucija iz različitih krajeva sveta.

Posetioce očekuje bogata izložba poljoprivredne mehanizacije, a među izloženim mašinama i poljo-opremom posebno mesto zauzima kombajn za šećernu repu čija je cena oko 600.000 evra bez PDV-a.

U Kongresnom centru Novosadskog sajma sa modernom infrastrukturom organizuju se brojni poslovni događaji i stručni skupovi.

Na ovogodišnjem sajmu mlekara „Stara planina“ iz Dimitrovgrada osvojila je Veliki šampionski pehar u kategoriji mlečnih proizvoda, sireva i sladoleda. Ova mlekara se nadmetala sa 18 svojih proizvoda i okitila se sa 5 Velikih zlatnih medalja, 9 Zlatnih medalja, dve srebrne medelje i šampionskom titulom za papriku u pavlaci.

Opšte udruženje preduzetnika iz Pirota sa svojim proizvođačima je po oceni kvaliteta mlečnih i mesnih proizvoda osvojilo 12 zlatnih i jednu srebrnu medalju.

P. Videnov

Foto: sajam.net

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar