a
 

„Turistička animacija kao faktor razvoja turizma“ – ugledni čas u Gimnaziji „Sv. Kirilo i Metodije“

 

Učenici treće i četvrte godine koji u Gimnaziji „Sv. Kirilo i Metodije“ u Dimitrovgradu koji pohađaju smer Turistički tehničar danas su prisustvovali uglednom času koji je održao profesor fizičkog vaspitanja Nebojša Jotov i koji je imao za cilj da uspostavi korelaciju između sporta i fizičkog vaspitanja i stručnih predmeta iz oblasti turizma.

Tema uglednog časa bila je „Turistička animacija kao faktor razvoja turizma“, a prema rečima predavača Nebojše Jotova, kroz predavanje je istaknut značaj turističke animacije za razvoj turizma i povezanost sporta i turizma kao dve delatnosti koje predstavljaju fenomen 21. veka, te uloga sportske animacije u turizmu kao značajan ekonomski faktor – profit. Obrađena su dva zadatka animacije: aktiviranje gostiju – aktivni odmor i ponuda raznih animacijskih programa u cilju aktivnog provođenja vremena, kao i ekonomska dobit i imidž hotela.

Predavanje je završeno projekcijom filma na temu sportske animacije i praktičnim prikazom igara koje predstavljaju glavno sredstvo u turističkoj animaciji.

 D. Jelenkov

Foto: Gimnazija „Sv. Kirilo i Metodije“

Bez komentara

Ostavi komentar