a
 

„STC Caribrod“ i ove godine predstavlja sportsko-turističke i tradicionalne vrednosti opštine Dimitrovgrad na trećem „Beogradskom manifestu 2017“

Ustanova za sport i turizam „Sportsko turistički centar Caribrod“ i ove godine učestvovaće na trećem festivalu manifestacija i destinacija „Beogradski manifest 2017“, koji će od 26. do 28. maja biti održan na Kalemegdanu.

Festival će, kao i prethodnih godina, biti podeljen u više zona koje će ponuditi bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu, a “STC Caribrod” će na svom štandu promovisati kulturne, sportsko-turističke i tradicionalne vrednosti” – kaže za FAR direktor Vasil Andrejev.

Prvog dana sajma, u petak 26. maja, između 18:00 i 19:00 časova, u prisustvu predsednika opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova, na dimitrovgradskom štandu će biti organizovan prijem za predstavnike opština koje učestvuju na ovogodišnjem “Beogradskom manifestu”.

“Uz zvuke ‘Caribrodskog orkestra’ prezentovaćemo potencijale naše opštine, predstaviti caribrodsku šušenicu i staroplaninski kačkavalj, kao i druge tradicionalne, gastronomske i turističke vrednosti” – ističe Andrijana Najdenov, realizator turističkog programa “STC Caribrod”.

 “Beogradski manifest 2017” okupiće više od 60 opština iz Srbije, koje će predstaviti svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale koji se održavaju u njihovom kraju. Na centralnoj bini festivala će se smenjivati muzičke grupe uz kulturno-umetničke programe iz svih krajeva Srbije, a na štandovima opština posetioci će moći i da degustiraju domaća pića i gastronomske specijalitete specifične za podneblja sa kojih dolaze. Pored brojnih opština iz Srbije, predstaviće se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i druge zemlje, a koje će zajedno sa turističkim agencijama posetiocima pružiti priliku da dobiju i vredne nagrade poput besplatnih aranžmana i avionskih karata.

Dok roditelji budu uživali u brojnim programima i degustaciji hrane i pića iz svih krajeva Srbije, deca će, uz nadzor stručnog osoblja, najbolju zabavu pronaći u velikom dečjem gradu, koji će se prostirati na više od 1.500 m².

Ove godine ekskluzivno posetioci će na Kalemegdanu moći da vide i jedinstvenu izložbu velikih skulptura od slame. Figure visine i do četiri metra će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.

Na “Beogradskom manifestu 2017” u velikom bioskopu na otvorenom na repertoaru će biti brojni filmski hitovi koje će posetioci moći da pogledaju uz degustaciju vina najboljih srpskih vinarija, a biće organizovana i izložba automobile oldtajmera.

Štand “STC Caribrod” moći će da se poseti od petka 26. maja do nedelje 28. maja, u vremenu od 12:00 do 21:00 sat, a ulaz za sve posetioce na ovoj sajamskoj manifestacij je besplatan.

P. Videnov

Foto: Mikan Andreev

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar