„STC Caribrod“ i ove godine predstavlja sportsko-turističke i tradicionalne vrednosti opštine Dimitrovgrad na trećem „Beogradskom manifestu 2017“

Ustanova za sport i turizam „Sportsko turistički centar Caribrod“ i ove godine učestvovaće na trećem festivalu manifestacija i destinacija „Beogradski manifest 2017“, koji će od 26. do 28. maja biti održan na Kalemegdanu.

Festival će, kao i prethodnih godina, biti podeljen u više zona koje će ponuditi bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu, a “STC Caribrod” će na svom štandu promovisati kulturne, sportsko-turističke i tradicionalne vrednosti” – kaže za FAR direktor Vasil Andrejev.

Prvog dana sajma, u petak 26. maja, između 18:00 i 19:00 časova, u prisustvu predsednika opštine Dimitrovgrad Vladice Dimitrova, na dimitrovgradskom štandu će biti organizovan prijem za predstavnike opština koje učestvuju na ovogodišnjem “Beogradskom manifestu”.

“Uz zvuke ‘Caribrodskog orkestra’ prezentovaćemo potencijale naše opštine, predstaviti caribrodsku šušenicu i staroplaninski kačkavalj, kao i druge tradicionalne, gastronomske i turističke vrednosti” – ističe Andrijana Najdenov, realizator turističkog programa “STC Caribrod”.

 “Beogradski manifest 2017” okupiće više od 60 opština iz Srbije, koje će predstaviti svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale koji se održavaju u njihovom kraju. Na centralnoj bini festivala će se smenjivati muzičke grupe uz kulturno-umetničke programe iz svih krajeva Srbije, a na štandovima opština posetioci će moći i da degustiraju domaća pića i gastronomske specijalitete specifične za podneblja sa kojih dolaze. Pored brojnih opština iz Srbije, predstaviće se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija i druge zemlje, a koje će zajedno sa turističkim agencijama posetiocima pružiti priliku da dobiju i vredne nagrade poput besplatnih aranžmana i avionskih karata.

Dok roditelji budu uživali u brojnim programima i degustaciji hrane i pića iz svih krajeva Srbije, deca će, uz nadzor stručnog osoblja, najbolju zabavu pronaći u velikom dečjem gradu, koji će se prostirati na više od 1.500 m².

Ove godine ekskluzivno posetioci će na Kalemegdanu moći da vide i jedinstvenu izložbu velikih skulptura od slame. Figure visine i do četiri metra će na licu mesta praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.

Na “Beogradskom manifestu 2017” u velikom bioskopu na otvorenom na repertoaru će biti brojni filmski hitovi koje će posetioci moći da pogledaju uz degustaciju vina najboljih srpskih vinarija, a biće organizovana i izložba automobile oldtajmera.

Štand “STC Caribrod” moći će da se poseti od petka 26. maja do nedelje 28. maja, u vremenu od 12:00 do 21:00 sat, a ulaz za sve posetioce na ovoj sajamskoj manifestacij je besplatan.

P. Videnov

Foto: Mikan Andreev

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar