a
 

Profesorka Aleksandra Marjanović darovila dimitrovgradskoj gimnaziji ulje na platnu sa likom Kirila i Metodija

Ulje na platnu sa likom svetitelja Kirila i Metodija, čije ime nosi dimitrovgradska gimnazija, ulepšaće galeriju slika ove obrazovne ustanove. Aleksandra Marjanović, profesorka sprskog jezika i književnosti je gimnaziji poklonila ovo umetničko delo. Ovo je njena druga donacija školi u kojoj radi.

Direktorka gimnazije Snežana Simeonov je izjavila za FAR da će nakon osvećenja u crkvi, ikona Svetih Kirila i Metodija biti postavljena na centralnom mestu u školi. Boje i platno obezbedila je gimnazija, dok je slikarsko umeće profesorke Marjanović dar ustanovi u kojoj radi.

 P. Videnov

Foto: Gimnazija „Sveti Kirilo i Metodije“

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar