a
 

Pojačan intenzitet saobraćaja – Kontrola vozača

Zbog pojačanog intenziteta saobraćaja na putevima u Srbiji u sezoni godišnjih odmora, saobraćajna policije će i narednom periodu kontrolisati vozače koji se ne pridržavaju propisa u vezi sa ograničenjem brzine, voze pod dejstvom alkohola i  ne vezuju sigurnosne pojaseve. Ovo je izjavio direktor policije Vladimir Rebić.

Ovih dana zabeležena je velika frekvencija saobraćaja, naročito na putevima ka turističkim centrima, a velika je gustina saobraćaja i na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu „Gradina“.

Prema podacima Policijske uprave Pirot, tokom jučeranjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na državnom putu Niš-Pirot, kod sela Staničenje, gde je došlo je do sudara kamiona i automobila usled neustupanja prvenstva prolaza. Vozač putničkog vozila je lakše povređen. I u dane vikenda na teritoriji Pirotskog okruga evidentirana su tri udesa, u kojima su dva lica lakše povređena.

Zbog velike gustine saobraćaja vozačima se savetuje da budu strpljivi, oprezni i da se pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno u toku letnje sezone.

P. Videnov (izvor: MUP Srbije)

Foto: D. A. Videnov/mup.gov.rs

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar