Student Boris Rančev iz Dimitrovgrada zajedno sa još trojicom kolega osvojio nagradu „Zlatno priznanje“ na konkursu iz oblasti arhitekture

Dimitrovgrađanin Boris Rančev, student treće godine na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, smer „Аrhitektura“, zajedno sa još trojicom kolega osvojio je „Zlatno priznanje“ i novčanu nagradu u iznosu od 1000 evra na  online konkursu, koji je raspisala italijanska kompanija „Corradi“ u saradnji sa „Young Architects Competitions“. U uži izbor ušlo je 51 projekat iz celog sveta, a Boris Rančev i njegove kolege našli su se među 9 najboljih.

„Zajedno sa još trojicom kolega Nemanjom Ranđelovićem, Lazarom Jovićem i Lazarom Pejovićem poslali smo u elektronskoj formi naš rad na sajt „Young Architects Competitions“. To nam je ujedno bio i semestralni zadatak za predmet Revitalizacija zgrada. Zadatak konkursa je bio da se u srednjevekovnom zamku „Castello di Rоsciano“ pored italijanskog grada Assisi projektuje kompleks za venčanja.

Svi projekti trebalo je da ispunjavaju nekoliko uslova, da budu modularni, lako montažno-demontažni, laki za transport, da imaju solarne panele, sistem za sakupljanje kišnice i da budu po načelima bioklimatske arhitekture. Takođe, zadatak je bio da se moderan dizajn novoprojektovanih objekata uklopi u okruženje i ambijent srednjevekovnog zamka“, kaže za FAR Boris Rančev.

Svi nagrađeni radovi biće objavljeni u svetski poznatim magazinima iz oblasti arhitekture, na web sajtovima i biće prezentovani na internacionalnim izložbama arhitekture.

 A. Todorov

Foto: B. Rančev

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar