Praznik hokeja na travi u Bosilegradu: „Dunav“ iz Svištova pobednik turnira

Hokejaši bugarske ekipe “Dunav“ iz Svištova osvojili su prvo mesto na prvom međunarodnom turniru u hokeju na travi u Bosilegradu, održanom 2. septembra na stadionu Peskara, u konkurenciji tri tima sastavljenih od dečaka i devojčica do 16 godina iz Bugarske i Bosilegrada. Drugo mesto pripalo je ekipi „NGS“ iz Pernika, a treće je zauzela ekipa „Mladosti“ iz Bosilegrada.

Rezultati:

Dunav – Mladost 3:0

NGS – Mlados 6:0

Dunav – NGS 2:0

Turnir su otvorili predsednik sportskog udruženja „Hokeja na travi“, Ljubiša Nikolov i predsednik skupštine udruženja, Ivana Milanov, uz želju da ovo takmičenje preraste u tradiciju i da se svake godine održava u Bosilegradu. Veliku podršku u organizaciji dali su predsednik opštine Bosilegrad, Vladimir Zaharijev, zamenik predsednika, Stefan Stojkov, kao i predsednik Sportskog saveza Bosilegrad, Vladica Manasijev.

Predsednik opštine Bosilegrad, Vladimir Zaharijev poželeo je dobrodošlicu svim gostima.

„Zahvaljujem se svim gostima, kao i našim Bosilegrađanima što su uveličali ovaj događaj. Ovo je istorijski dan za Bosilegrad. Radujem se što nastavljamo da budemo grad sporta i mladih“ rekao je Zaharijev.

Ljubiša Nikolov je poželeo uspešne sportske karijere svim igračima.

„Zahvalio bih se ekipama što su učestvovale i takmičile se na ovom turniru. Zadovoljstvo je imati ovakve ljude i klubove za sportske prijatelje. Presrećan sam što su dečaci doživeli još jedno novo sportsko iskustvo, upoznali nove drugare i uživali igrajući utakmice“, rekao je Nikolov.

Pehare i medalje timovima i najboljim pojedincima uručio je Vladica Manasijev, predsednik Sportskog saveza Bosilegrada. Najbolji strelac turnira je Martin Aleksandrov iz Pernika, najbolji golman Martin Trifunov iz Svištova, a najbolji igrač Miloš Stoimenov iz Bosilegrada.

Direktor bugarskog Saveza hokeja na travi, Antonio Antonov uručio je donaciju (komplet palica za hokej) predsedniku udruženja, Ljubiši Nikolovu. Takođe, udruženje je dobilo i ikonu Presvete Bogorodice, koju je poklonio trener ekipe „Dunav“ iz Svištova.

 A. Zareva

Foto: Antoneta Zareva

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar