Atletičarka “Balkana” Lana Petrović osvojila zlato na mitingu u Vidinu

Članica Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada Lana Petrović osvojila je zlatnu medalju na međunarodnom atletskom mitingu “Doktrium” koji je minulog vikenda održan u Vidinu. Lana je u konkurenciji mlađih pionirki u disciplini skok u vis preskočila 135 cm.

Pored osvajačice medalje na takmičenju u bugarskom gradu učestvovale su još Simona Todorov (četvrto mesto u disciplini skok u vis), kao i Neda Markov, Stefani Jovanović i Ana Jovanović, ali nisu uspele da ostvare bolji plasman.

Predsednik Atletskog kluba “Balkan” Aleksandar Markov bio je zadovoljan nastupom mladih dimitrovgradskih atletičrki na mitingu u Vidinu.

“Lana je pokazala odličnu formu i zasluženo je osvojila zlatno odličje, dok je Simoni malo nedostajalo da se nađe na pobedničkom postolju. I sotale naše atletičrke imale su dobre nastupe, ali nažalost nisu uspele da se domognu medalje”, rekao je za FAR Markov.

Sledeće nedelje atletičarima Balkana predstoji učešće na takmičenju u Skoplju, odnosno na prvom susretu mladih atletičara Skoplja, Pernika i Dimitrovgrada. U maju će domaćin biti Pernik, a u junu Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Atletski klub “Balkan”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar