a
 

U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu održano drugo veče prvog Caribrodskog kino i tv festivala

Sinoć je u holu Narodne biblioteke „Detko Petrov“ u Dimitrovgradu održano i drugo veće prvog Caribrodskog kino i tv festivala. Veče je počelo minutom ćutanja, kojim su prisutni odali počast mladom umetniku Branislavu Boškoviću, poreklom iz Dimitrovgrada, koji je nedavno preminuo u 45. godini.

Kao i prethodne večeri, posetioci su imali priliku da vide dve projekcije – jednu epizodu serijala „Našenci“ i jedan dokumentarni film.

TV serijal „Našenci“ predstavljen je pričom o muzičaru Nenadu Dimitrovu, koji godinama unazad živi, stvara i radi u Beogradu i član je orkestra „Bele pčele“. Dimitrov je ljubav prema muzici preneo i na svoju decu, a prisutni su mogli da zavire u njegov život i muzičku karijeru kroz zanimljiv razgovor upotpunjen muzičkim sekvencama.

Pred gledaocima je prikazan i dokumentarac „Pioniri niškog filma“ reditelja Dejana Dabića. Interesantan dokumentarni film upoznao je prisutne sa dostignućima Nišlije Miroljuba Stošića, koji je radio na najstarijoj filmskoj kameri u Srbiji i jedan je od pionira srpske filmske animacije, i Piroćanca Đorđa Vasiljevića, jednog od rodonačelnika srpskog filmskog žurnala.

Iako je prvi Caribrodski kino i tv festival održan u nešto skromnijem izdanju, organizatori su izrazili nadu da će ova manifestacija postati tradicija, te da će iduće godine gledaoci imati mogućnost da pogledaju još veći broj još kvalitetnijih projekcija.

D. Jelenkov

Foto: Slaviša Milanov / Petar Videnov

Bez komentara

Ostavi komentar