a
 

TV serijal „Našenci“ od 1. januara na Televiziji Info Kodal u Bosilegradu

U ponedeljak, 1. januara na kanalu Televizije Info Kodal u Bosilegradu počeće emitovanje televizijskog serijala „Našenci“, rađenog u produkciji udruženja „Emblema“ i Internet Portala FAR.

Tokom prve dve sedmice Nove 2018. godine, svakog radnog dana od 21:00 čas (repriza u 10:00 sati), gledaoci ove televizije imaće priliku da pogledaju deset 30-minutnih epizoda snimljenih u različitim gradovima Srbije. 

U dvojezičnoj bugarsko-srpskoj seriji učestvuju književnica Nataša Panić iz Pirota; istoričar Nenad Stefanov, docent na Humbolt univerzitetu u Nemačkoj, akademski slikar Velča Velčev, koji živi u Palma de Majorci (Španija), humorista Ranko Rangelov iz Skoplja, glumci Paulina Manov iz Beograda iz Aleksandar Aleksić iz Dimitrovgrada, pozorišni reditelj Tamara Jankov iz Sofije, dirigent Ivan Mladenov iz Manhajma (Nemačka) i muzičar Nenad Dimitrov iz Beograda, kao i inženjer Slavko Stojanov iz Novog Sada. Sve ove istaknute ličnosti su poreklom iz Dimitrovgrada (Caribroda). 

TV serijal „Našenci“ je uradila ekipa FAR-a u sastavu: Petar Videnov (producent), novinar-urednik Marija Goceva, novinar Aleksandar Todorov, novinar-voditelj Dijana Jelenkov, lektor-filolog Danijela Apostolov Videnov, snimatelj Slaviša Milanov, montažer Ivica Ivanov, grafički dizajner Milana Videnov, ilustracija Violeta Kocev i tehnička podrška Nebojša Videnov.

Nedavno su seriju videli gledaoci portala FAR, serijal će biti emitovan na regionalnoj Televiziji Pirot, Radio-televiziji KISS u Kosovskoj Mitrovici i biće ponuđen na emitovanje drugim medijima u Srbiji, Bugarskoj i regionu. 

Serijal „Našenci“ je projekat udruženja „Emblema“ i portala FAR, koji je finansiralo Ministarstvo inostranih poslova Republike Bugarske.

P. Videnov

Foto: Internet Portal FAR

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar