Zakazivanjem pregleda putem Nacionalnog kol centra Ministarstva zdravlja brže i jednostavnije do lekara

Pored zakazivanja pregleda u „Domu zdravlja“ na telefon 010/361-966 ili direktnim zakazivanjem kod medicinskih sestara iz tima izabranog lekara, građanima Dimitrovgrada je na raspolaganju i Nacionalni kol centar Ministarstva zdravlja, putem koga mogu zakazati pregled u primarnoj zdravstvenoj zaštiti kod izabranog lekara, pedijatra, ginekologa i stomatologa.

Nacionalni kol centar radi u okviru integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS), a građani mogu zakazati pregled u zdravstvenim ustanovama u Srbiji svakog radnog dana od 08:00 do 20:00 časova na broj telefona 011/362-0000, kaže za FAR Nikola Jordanov, PR „Doma zdravlja“ u Dimitrovgradu.

„Brojevi telefona zdravstvenih ustanova koji su se do sada koristili za zakazivanje pregleda ostaće u funkciji, ali Ministarstvo zdravlja preporučuje da se koristi Nacionalni kol centar. Pozivanjem Nacionalnog kol centra javljaju se službenici Ministarstva zdravlja koji pronalaze slobodne termine za pregled kod izabranog lekara putem IZIS-a. Oni uzimaju sledeće podatke od pacijenata: ime i prezime, lični broj osiguranika (LBO), matični broj, ime i prezime izabranog lekara. Svaki pacijent ima pravo da od tri ponuđena termina izabere termin koji mu najviše odgovara, a sve u cilju smanjenja redova čekanja u domovima zdravlja, kao i bržeg i jednostavnijeg procesa dolaska kod lekara na pregled“, ističe Jordanov.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar